Eksik Kalma/k


Benim bu hayatta yakından tanıdığım sadece bir tane "iyi baba" oldu, oda benimki değildi o amcamdı, allah uzun ömür versin...

Hani amca baba yarısı derler ya genelde, benim hayatım biraz farklıydı. Mesela kimliğime baba sıfatının karşısına adını yazdıran  ̶a̶d̶a̶m̶  herif amcamın binde biri olamadı!

Hayatımda bazı şeyleri çocukluğumdan beri olması gerektiği gibi olmayan köpek dişlerime benzetiyorum bazen, yani "EKSİK"

Kiminin komik kiminin sempatik bulduğu, kiminin de ne biçim dişin var lan senin dediği... 
"Benim kanımda köpeklik yok" gibi saçma bir espri yapmama sebep olan ve kırk yılın başında gülümseyen bir fotoğrafım olsun istediğim anlarda fotoğraflarda dişimi göstererek gülmeme engel olan minyatür köpek dişlerim gibi... 

Hani olması gerektiği yerde bişey var ama minicik bişey, uzaktan bakıldığında yamuk yumuk gibi gözükecek kadar minicik bişey ve olması gerektiği gibi uzun ve sivri değil...

Bazen bazı şeyler yada bazı insanlarda olması gerektiği gibi dimdik olamıyor nedense.
Benim hayatımda her zaman dimdik duran, savaşmaktan vazgeçmeyen, yeri geldiğinde evladına/evlatlarına iyi bir gelecek bırakabilmek için savaşta son nefesini vermeye razı olan iki insan oldu. Biri verdiği yaşam savaşı yetmez gibi hayatın içindede savaşa giden kore savaşında bulunan dedem biride dededim tek çocuğu olan annem!..

Belki savaşçı ruhumu annemden ve dedemden almış olabilirim ama bazen bende keşkelere mahkum oluyorum istemeden.

Keşke hayatımda olması gerektiği gibi olmayan tek tuhaf şey köpek dişlerim olsaydı diyorum mesela...

Keşke hayatımda tek eksik kalan şey dişlerim olsaydı da ben eksik kalmasaydım bir çok şeyden bir çok konuda...

Keşke diyorum be keşke keşkelerim olmasaydı ve keşke otuz iki yıllık hayatında on dokuz yerinden bıçaklanmış bir adam hiç değilse çocukluğundan vurulmasaydı!..

16.11.2016 / - KaramsarKorkuluk   Foto: Şubat 2016 - Edirne / Amcam

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Sanki daha evvel sitenize gelmiş gibi hissettim. Hatta yorum yapmış bile olabilirim. Ben çocukluğundan vurulmak nedir iyi bilenlerdenim. Belki erkek ve kız çocuktaki etkileri değişik olur ama isyankâr yapım o günlerden kalmadır. Rahat üslubun hoşuma gitti oğlum. Ben yaşça bayağı kıdemli olduğum için ve yaşını yazdığın için böyle hitap ettim. Rahmetli babamı düşünüyorum da, eğitimin, onca klasikleri devirmenin hiç bir pratiğini geliştirmesine yardımı olmadığını görmek beni üzüyor. Hâlâ kalan üç kardeş, raporlarımızla hayata dayanmaya çalışıyoruz. Sağlıcakla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce uğramışlığınız yorum yapmışlığınız var yanılmadınız ^_^

      Ben blogdaşlara fazla misafir olan biri değilim, genelde sessiz sedasız dolaşır, bir kaç bişey okuyup çıkarım kolay kolay iz bırakmam fakat misafir ağırlamayı severim.
      Bu kapı herkese her zaman açık, yine beklerim ;)

      Sil
  2. her insanın içinde saklanmış eksik yanları acıları var Dilerim bundan sonra her şey gönlünüzce olur Rabbım Amcanıza da uzun ömürler versin inşallah daha nice güzel ömürler geçirmeniz dileğiyle ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acı insanlar için, fazla acı ise iyi insanlar için sanırım.
      Bu arada iyi dilekleriniz için çok teşekkür...

      Sil