Çok Sevişmeyin

"Çok sevişmeyin, hiç savaşmayın, sadece iyi insan olun !"


Kimse israili savunduğumu falan düşünmesin ama bence dünyada yaşayan ve hatta israilde yaşayan yahudilerin bile büyük bir kısmı bu savaşa karşı, bu yaşananlar tamamen çıkar amaçlı siyasi oyunlar, birileri ölüyor birileri öldürüyor diye sizin kalkıp bütün yahudilere sövmeniz de bana göre ahlak dışı.

Şimdi bazıları kalkıp iki üç satır yazdım diye bütün yahudiler gebersin derse önce ben kalbini kırarım, sonra da işid yüzünden tüm müslümanlara sövenlerden, tüm müslümanlar ölsün diyenlerden bir farkı olmadığını hatırlatırım...

Dini yada inancı ne olursa olsun iyi insanlar, insanların ölmesini istemez !

Şimdi bunları neden yazdın derseniz akşamdan beri sefarad müziği dinliyorum, sefaradlar ispanyol kökenli yahudilerdir, zamanında kaçıp ülkemize sığınanları da olmuştur ve gül gibi geçinip gittiğimiz bu "yahudilerin" müzikleride bize çok benzer.

Başta Yasmin Levy olmak üzere bi çok sanatçıyı dinlerim, ispanyolca yada latince bilmenize yada sözleri anlamanıza da gerek yok youtubedan açıp dinleyin yüreğinizi sızlatan bi şarkı dinlerseniz türkçe çevirisine bakın, mutlaka sizi anlatan en az üç cümle bulacağınıza eminim.


4.8.14 / - KaramsarKorkuluk

Yorum Gönder

0 Yorumlar