Sustu Usta !


Son altı aydır hakkını istediği patronuyla tartışarak öfkeyle içeri girdi usta, ekmek parası uğruna hızla ve sinirle çalıştırdı makinasını ve unutmak için içindekileri, unutmak için yapılan haksızlıkları, unutmak için hasreti, unutmak için dünyadaki tüm acıları kendini işine verdi her zaman yaptığı gibi.

Kendini unuttu da unutmak istediği hiç bir şeyi unutamadı aslında.

Gözleri doldu, doldu, doldu ve taştı yüreğinin en derinlerinden gelen bir kaç damla gözlerinden, sinirden titreyen elleriyle çırağa çaktırmadan sildi gözlerinin sızısını.

Ağlamak olmazdı çırak yanında, öyle ağlamak kolay değildi insan içinde, erkekti sonuçta böyle öğretilmişti yıllar yılı " erkekler ağlamaz ! " hem hiç kocaman adam ağlar mı öyle kadın gibi ?

Ağlamadı usta ! Bir kadının ki kadar nazik ve kırılgan yüreğinin çığlıklarını bastırarak yine içine atıp acılarını ağlamadı, ağlayamadı.

Her dakikanın bir saatten uzun sürdüğü o anlarda kolay kolay derdini kimselere anlatamayan fakat derdi olduğunu da gizlemeyi bir türlü öğrenemeyen usta, kafasındaki düşünceleri hafifletmek adına sessizliği bozdu.

- Muraaat

- Buyur usta

- İçim acıyor Murat, içimde bir şeyler acıyor, göğsüm sıkışıyor ve bedenim bu yükü taşımıyor artık...

- .....

- İçim acıyor Muraaat göğsüm sıkışıyor iyi değilim ve ben bu haldeyken bile kalan son gücümle yıllardır benim hakkımı yiyen adamların işlerini yetiştirmeye çalışıyorum, onlara daha fazla para kazandırıyorum zoruma gidiyor içim acıyor !

- .....

Susar iyi niyetli temiz kalpli çocuk, susar daha on yedisinde gencecik kocaman yürekli küçük adam ve susar usta...

Hiç bir şey demeden sessizce devam ederler makina başındaki işlerine, ustanın ve çırağın kalbi hızla atarken ve ikisininde gözlerinde çığlıklar yankılanırken, göz göze bakarak susarlar yıllardır yaptıkları gibi !

Sonra yağmur başlar ansızın, kısa sürede sağanak olur damlacıklar.

Usta gözleri kadar ıslak yağmuru izlerken konuşmaya başlar yine

- İyi ki yağmur yağdı Murat iyi ki yağmur yağdı, yağmuru seviyorum dünya temizleniyormuş gibi hissediyorum.

- Dünya temizleniyor ama insanlar temizlenmiyor be usta !

dedi kocaman yürekli küçük adam ve ekledi

- Bende yağmurdan sonraki toprak kokusunu çok seviyorum be usta, sanki bana gideceğim yerin çok güzel olduğunu anlatıyor...

Bu söz üzerine bu sefer susma sırası ustanındı ve içinde fırtınalar koparken avaz avaz sustu usta, gencecik insanlara ölümü düşündürecek kadar ağır hayatlar yaşatan insancıklara, sevginin kıymetini bilmeyen vefasızlara, garibanın hakkını çalan zengine, emekçinin hakkını yiyen patroncuklara, "kiraya zam isterim" diyen ev sahibine, dost dediğine destek olmaktan aciz yalancı dostlara, karısını aldatan adamlara, kocasını aldatan kadınlara, evladının geleceğini düşünmeyen ebeveynlere, yoksulluğu gurur yapıp anaya babaya anlayış göstermeyen ve zaman zaman evden kaçan özenti gençlere, o gençleri farklı hayatlara özendiren tv programlarına-dizilerine, ders kitaplarıyla çocukların beynini yıkamaya çalışan sisteme, dünyanın çarkına, gelmişine-geleceğine içinden söve söve sustu usta !

7.8.2014 / - 
KaramsarKorkuluk

Yorum Gönder

0 Yorumlar